Praktiske informationer

Print og tag med

Sådan finder du huset Calle Loma no. 1 i Sayalonga

Kør fra lufthavnen mod Malaga. Drej fra mod Motril A7/E15. Drej af mod Algarrobo, kort efter Velez Malaga. Kør mod Algarrobo/ Sayalonga.

Når man kommer ad vejen fra Algarrobo, ligger p-pladsen på højre side af vejen, byen på venstre side.

Der går en trappe ned til plazaen. På hjørnet at plazaen ligger der en bar, Jocavi, overfor ligger Ayuntamiento/rådhuset, følg denne vej. Vejen går forbi kirken, drejer et par gange, og deler sig i to. Man kan her vælge både højre og venstre, for begge veje ender samme sted, huset ligger lige om hjørnet. Ved døren sidder en lille kakkel med en gammel kone og en kat.

Der er  en anden vej ind i byen. Det er en nedkørsel i svinget lige efter man kan se byen. der står en figur med en klase Nispero i hånden. Kører man ned her er der parkering ved poolen, og så ligger Calle Loma et par gader oppe.

Information om huset.

El sidder på væggen th. i køkkenet. Det varme vand kan være længe om at komme i gang både i bad  køkken.

I badeværelset, på ydervæggen bag reolen, sidder stikket til vandvarmeren. Det kan være taget ud.

Komfuret er på flaskegas. Der skal altid stå en fyldt gasflaske i opbevaringsrummet, som ligger rundt om hjørnet. Så køb hvis du tømmer. Gasbilen kommer forbi mandag formiddag og der kan også købes gas i Corviran.

Brænde kan f.eks købes i Algarobbo i hovedgaden hos ferreteria Sebastian.

Sengetøj ligger i kommoden. Ekstra dyner/puder under sengen i værelset øverst.

Læg  gerne sengetøj, håndklæder m.m. i den røde vasketøjskurv ved afrejsen.

Instruks til vaskemaskinen hænger på væggen ved denne. Program 4 & 10 er de hurtige = ca. 1time. Maskinen starter ved at man hiver op i programvælger. Sluk maskinen og tag stikket ud, før i åbner den efter vask, da der ikke er jordstik i huset. Husk altid at tilsætte antikalktablet, vandet er meget hårdt.

Gå aldrig fra huset ude n at lukke altan og terrassedøren. Det kan, og gør ofte, blæse pludselig op.

Sæt altid terrassedøren på den snor som hænger bag den på vandslangen, stole ridser døren. Husk også at slå parasollen ned når i går.

Der står 2 skummadrasser i  storerummet, som er rundt om hjørnet, hvis man har lyst il at sove på terrassen. Bag døren øverst, eller i storerummet hænger et myggenet, og vi har hængt en wire op på terrassen til dette.

Længere henne af gaden ligger posthuset, og her finder i også skraldespanden.

Poolens åbningstider er fra ca. medio juni til medio sep. Det kostert 2 euro. 2018

Sayalonga har et lille marked hver fredag formiddag på Plazaen.

Bageren ligger i gaden op mod hovedvejen fra  Plazaen

Der findes et lille supermarked i byen, Coviran. Det  ligger i Calle Piaggine. Her sælger de bl.a. frisk kød, ost, æg, brød frugt og grønt. Derudover er der en anden butik lige ved plazaen.

Frisk mælk kan man ikke få i Sayalonga, men ved motorvejen v/ Velez Malaga ligger et kæmpe indkøbscenter med bl.a. Eroski supermarked. Her kan alt fås.

Ved Algerrobo costa ligger der et Lidl supermarked, de har også frisk mælk.

Gasbilen kommer mandage ved 10 tiden måske tidligere. Han har hornet i bund.

Der er Apotek i byen, og lægen ligger th. for P-pladsen v/ hovedvejen.

Der er forskellige spisemuligheder i Sayalonga.  Jocavi og Morisco på Plazaen. Man kan få billig menu midt på dagen. 

 

 Ayuntamiento ligger på plazaen og har bla. vandreforslag og her kan man låne nøglen til det lille museum.

Der står en sort kurvemappe og en hvid A-4 mappe på reolen i stuen med div. kort og materialer om området. I reolen står div. bøger om Andalusien.

Strand er der jo på hele kysten. Prøv en tur til Nerja ad kystvejen. I Nerja er der dejlig strand, det er en sød by med shoppingmuligheder og tæt på ligger drypstenhuler.

Modsat kan i køre til Torre del Mar, her er god strand og marked torsdag. Velez Malaga er en lidt større rigtig spansk by. Et besøg værd, synes vi.

En anden sød spansk by, lidt længere væk er Alhama de Granada. Den ligger inde i landet, ret dramatisk på en kløft. Det er en rigtig god dagstur, hvor man både får kørt i bjerge og set landbrugssletter. Her kan man bade i varme kilde. spørg på deres turistinfo.

køleskabet finder i en liste over markedsdage i området. De er alle ens, men Torre del Mar og Torrex costa er de større i nærheden. I Malaga er der et marked søndag, som skulle være anderledes.

Tjek at alle døre og vinduer er lukkede ved afrejse.

Skulle noget gå i stykker, som I ikke selv kan ordne eller erstatte, så kontakt mig ved hjemkomst, så jeg kan bringe det i orden.

Skriv meget gerne i gæstebogen, billeder, tegninger og andet er også velkommentOg så rigtig god ferie

Jane & Karl